Harmonieorkest

Het harmonieorkest is voor iedereen die een instrument bespeelt dat past in een harmonieorkest. Verder hanteren we minimaal niveau of een diploma hafabra B.

 

De muziek die gespeeld wordt is heel divers. Zo spelen we pop, film, musical, klassiek en mars. Voor iedereen zit er wel iets tussen dat hem of haar aanspreekt. 

 

Het harmonieorkest doet geregeld mee aan concoursen. Op 3 november 2018 hebben we deelgenomen aan de Open Nederlands Harmonie Kampioenschappen in Drachten. Hier speelden we het prachtige stuk "Of Skies, Rivers, Lakes and Mountains" van Philip Sparke. Daar hebben we  een prachtige 85,83 punten behaald en zijn daarmee uitgeroepen tot Open Nederlands Kampioen 2018 in de 3e divisie!

 

 

 

Gelegenheidsorkest

Het gelegeheidsorkest wordt gevraagd voor verschillende gelegenheden, zoals bruiloften, kerkdiensten, festivals, enz. Het gaat dan om locaties waar het volledig harmonieorkest niet goed tot zijn recht komt. De omvang varieert van 4 (Klarinetkwartet) tot 15. Het is aan de aanvrager om te beoordelen wat het beste past bij de gelegenheid. 

Klarinetkwartet

Mylène Hofman, Marianne Zijlstra-Hoek, Doetie Meijer (Klarinet) en Froukje Lootsma (Basklarinet) vormen de huidige samenstelling van het klarinetkwartet van muziekvereniging Da Capo Leeuwarden.
Zij spelen alle vier in het harmonie-orkest van deze vereniging. Het kwartet is in 2010 opgericht.

 

Inmiddels treden ze met enige regelmaat op. Bijvoorbeeld bij kerkdiensten, in zorgcentra en tijdens een lunch. Het kwartet heeft met kerst gespeeld op Landgoed Oranjewoud en onlangs heeft Rob Faltin, tijdens een voorjaarsconcert van Da Capo Leeuwarden, op viool geïmproviseerd bij de klarinetkwartetversie van Schindler's List. Voor hen heel bijzonder. 

 

Het repertoire van het klarinetkwartet is zeer breed, van klassiek tot filmmuziek en alles wat daar tussenin zit. 

 

Wilt u meer informatie over het klarinetkwartet, dan kunt u het algemene telefoonnummer bellen of een e-mail sturen naar info@dacapo-leeuwarden.nl Maak jouw eigen website met JouwWeb