Natuurconcert "De Wildernis van Leeuwarden"

 

 

 

 

 

Het concert

Ons plan* is om op zaterdag 16 november 2019 een ‘natuurconcert’ te geven in de Pelikaankerk in Leeuwarden. Er worden natuurfoto’s van fotografen getoond van de natuur in de stad Leeuwarden, terwijl het harmonieorkest muziekstukken speelt die met de natuur te maken hebben. Bijzonder aan dit concert is verder, dat één van de te spelen werken de filmmuziek van ‘De Nieuwe Wildernis’ (de natuurfilm over de Oostvaardersplassen) is. Deze muziek, die oorspronkelijk voor symfonieorkest is geschreven, wordt speciaal voor ons harmonieorkest gearrangeerd! Het concert van Da Capo draagt dan ook de naam: ‘De Wildernis van Leeuwarden’.

Het idee om specifiek een ‘natuurconcert’ te geven, is mede ingegeven door de huidige klimaat­problematiek. We willen het publiek graag laten zien welke mogelijkheden er zijn om zich in te zetten voor de natuur in de stad Leeuwarden; naast de uitdaging die de muziek ons als orkest biedt, is onze motivatie dus om een bijdrage te leveren aan maatschappelijke bewustwording.

Voor het concert vragen wij natuurfotografen foto’s te maken van de natuur in de stad Leeuwarden. Tijdens het concert gaan wij dan een slide-show vertonen van deze foto’s. Wij verwachten dat deze combinatie van foto’s en muziek erg tot de verbeelding van het publiek zal spreken.

 

Doel van de natuurfoto’s

Het creëren van enthousiasme en inventiviteit bij het publiek op het gebied van ‘natuur in Leeuwarden’, waardoor het publiek geïnspireerd raakt om hieraan zelf een bijdrage te gaan leveren.

 

Voorwaarden voor fotografen

 1. Het moet een foto zijn van ‘natuur in Leeuwarden’, met het doel van het project in het achterhoofd, zoals natuur op een onverwachte plek of een bijzondere combinatie van stadskenmerken en natuur.
 1. De foto mag geen persoon/personen bevatten.
 2. Afmetingen per foto:
  - verhouding: 16 x 9, landscape;
  - minimale resolutie: 1920 bij 1080;
  - bestandsformaat: JPG;
  - maximale grootte: 10 MB.

 3. Foto’s met logo, tekst of watermerk worden niet geaccepteerd. De naam van de fotograaf graag vermelden in de bestandsnaam van de foto. Wij plaatsen de naam van de fotograaf linksonder de vertoning. Als de foto niet in de juiste verhouding wordt ingediend zal deze door ons worden bijgeknipt naar een verhouding van 16 bij 9.

 4. De foto mag niet eerder gepubliceerd zijn.

 5. Door het toesturen van de foto’s aan Da Capo geeft de fotograaf aan Da Capo Leeuwarden toestemming voor het vertonen van de ingestuurde foto(’s) tijdens het concert en voor het gebruik van de foto(‘s) voor promotiedoeleinden, bijv. via social media, zowel vóór als na het concert. De naam van de fotograaf wordt ook dan bij de getoonde foto vermeld. Da Capo biedt geen vergoeding voor het gebruik en vertonen van de foto.

 6. Het maximale aantal in te sturen foto’s is tien.

 7. De uiterste inzenddatum van de foto(’s) is 23 september 2019, uitsluitend via WeTransfer naar mailadres: natuurfotos@dacapo-leeuwarden.nl.
 1. De fotograaf ontvangt uiterlijk 21 oktober 2019 bericht per email als Da Capo zijn/haar foto(‘s) heeft geselecteerd voor het concert.

 2. De geselecteerde foto’s worden tijdens het concert getoond op een groot scherm van 6 x 3,5 meter, onder vermelding van de naam van de fotograaf.

 3. De niet-geselecteerde foto’s worden na de selectie vernietigd.

 4. Selectie van de foto’s wordt door Da Capo Leeuwarden gedaan. Hierover kan niet worden gecorrespondeerd.

 5. Fotografen van wie Da Capo de foto(‘s) heeft geselecteerd, ontvangen een vrijkaartje voor het natuurconcert.

 6. Voor nadere informatie of vragen kunt u mailen naar natuurfotos@dacapo-leeuwarden.nl.

Deze voorwaarden zijn ook beschikbaar via onderstaande link.

 

* onder voorbehoud van het verkrijgen van de benodigde subsidies voor het natuurconcert.

 


Tips voor het maken van de foto's

 • We zoeken foto's waarbij de natuur en de stad verbonden zijn, 'tegenstrijdig' zijn, of een onverwachte, grappige of bijzondere combinatie van beide.
 • Foto's die gemaakt worden met de mobiele telefoon staan meestal niet in het formaat 16 x 9. Er zijn voldoende apps beschikbaar waarmee dat aan te passen is, bijvoorbeeld Collagemaker of Adobe Photoshop Express. Beide zijn beschikbaar voor zowel Android als IOS.
 • Op een computer met Windows 10 kan met het standaard fotoprogramma ook het formaat worden aangepast.